Välkommen till "Mitt Slackware"

Senast ändrat 8 juni 2010

Sidan uppdateras inte längre!

Håkan Nilssons hemsida "Mitt Slackware"

Min vän och Linux-compadre sedan mer än ett decennium Håkan Nilsson gick bort den 9 december 2014..

Hans hemsida Mitt Slackware har länge varit till stor hjälp för mig och många andra. Jag har därför i samråd med Bengt Fasth beslutat hålla den vid liv.

Sidan som den här återges har till sitt innehåll, som Håkan skriver, inte uppdaterats sedan 8 juni 2010. Jag har dock -med undantag för rubriken Program- så långt möjligt uppdaterat föråldrade länkar jag hittat, lagt till visst material, som Samba på svenska, Drivrutiner och Firmware samt Angående Program OBS! med Röda länkar i menyn t.v. och gjort en del kommentarer.
Kommentarerna är samtliga i röd normal text inom parentes och signerade "/le". Uppdaterade länkar är samtliga i röd text. Ibland, när det känts angeläget, har jag låtit den ursprungliga URL ligga kvar: Då i svart text inom parentes följd av dubbla pilar ⇨⇨ i svart.
OBS! Röd kursiv/italic är Håkans egna kommentarer. OBS!

I många fall har jag tyvärr tvingats lämna länkar inaktiva. Det gäller främst drivrutiner till äldre hårdvara, e-handelslänkar, olika guider eller forumtrådar Håkan hittat eller referenser till en sida http://www.slackware.se/hakans_slackware/ som inte längre existerar.
-Jag har ändå ansett det angeläget att låta dessa sidor ligga kvar eftersom Håkans metodik för att lösa problem så tydligt framgår: Att söka hos tillverkare, fora och helt öppet på internet, successivt läsa på och resonera sig fram är ett viktigt arbetssätt i Linux.

För att hedra Håkans minne!

Stockholm oktober 2015

Vännen Lars Edman

Om någon vill ta något från denna sida för att göra något eget så är det helt OK, någon hänvisning till varifrån det kom behövs inte.
/Håkan

Detta är en glad "amatörs" försök att underlätta för andra nybörjare. Min Linuxvana är lika stor som min datorvana, den började hösten 2001 med att jag fick "ärva" en "486":a med ett Win 95 som inte fungerade. Till biblioteket alltså, på jakt efter "Windows for dummies". Till vänster om den fanns en bok om "Red Hat Linux" 5.2, på den vägen är det. :-)

Detta är mer "hur jag gjort" än hur det "ska göras" så läs det med urskiljning, det är också min förhoppning att mer erfarna "Slackanvändare" läser detta med "argusögon" och kommer med rättelser eller "bättre sätt" för att på så sätt göra dokumentet bättre. Alla bidrag kommer att redovisas under "Ändringar", vilken förmodligen kommer att bli den största katalogen i hela projektet. ;-)

Min huvudsakliga källa är Erik Jonssons utomordentliga översättning av "The Book" (Slackware Linux Essential), den kan man bara inte vara utan. (http://www.geocities.com/Athens/Troy/6160/sle/index.html) ⇒⇒ http://generaldepoten.bravepages.com/sle/. -Som pdf: http://hem.bredband.net/emil1000/sle/slwhbk.pdf (Denna länk fungerar inte längre. Men pdf filen kan hämtas som .zip här (hem.bredband.net/emil1000/sle/slwhbk.zip) /mdkdio 180513

NYHET!

Bengt Fasth har gjort en "kanonsida" om Slackware, ett "måste ses" :-)    bild


Mina datorer.

Stationär
Proc: Celeron,Coppermine 900Mhz
RAM: 256 Mb
2st. IDE-diskar på första IDE-kontakten: "Master"= hda = 160Gb, "Slave"= hdb = 40Gb)
Master= Lite olika "Linuxdistar", mest "bara för att titta"
Slave=Slackware Current med swap=hdb5, /boot=hdb6, /=hdb7, /usr/local=hdb8, /home=hdb9
"Flyttbar disk": "Master" på 2:a IDE-kontakten = hdc
DVD-brännare LG GSA-4082B: "Slave" på 2:a IDE-kontakten = hdd
Moderkort: Intel82801AA
Ljud: Intel 82801AA (AC97)
Grafik: i810 integrerat på Moderkortet
Nätverkskort: RTL8139
Skrivare: Canon BJC-210
Kamera: Konica KD-310Z
Scanner: HP Scanjet-2200C
Webkamera: Logitech Quickcam Pro 4000

Bärbar dator
Dell Inspiron 9300


Detta är ett projekt som förmodligen aldrig blir klart, så när du har kommit igång "måste" du förena dig med andra "Slack-fans" på http://www.slackware.se

(Sidan är under ev rekonstruktion/migrering till domänen http://www.slackwarelinux.se. Det enda som 2015-08-04 fungerar på http://www.slackware.se är subdomänen http://hakan.slackware.se där Håkan Nilssons Mitt Slackware ursprungligen låg./le)


tux

Slackware is a registered trademark® of Patrick J. Volkerding
Linux is i registered trademark® of Linus Torvalds

Se även under Erkännanden

Valid XHTML 1.0 Transitional